• Mezinárodní zasilatelství
    Mezinárodní zasilatelství
  • Mezinárodní zasilatelství
    Mezinárodní zasilatelství

GDPR

Informace o ochraně osobních údajů pro zákazníky a obchodní partnery

Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation) je
uceleným souborem pravidel na ochranu dat v EU. Cílem je hájit co nejvíce práva občanů EU proti
neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji, dát jim větší kontrolu nad tím, co se s jejich
daty děje. GDPR se dotkne každého, kdo shromažďuje nebo zpracovává osobní údaje. Účinnosti
nabyde v celé EU jednotně od 25. května 2018. V ČR nahradí současnou právní úpravu ochrany
osobních údajů v podobě zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.
Ve společnosti FARMTRANS H&H LOGISTIK s.r.o. (dále jen „Společnost“) jsou osobní údaje
zpracovávány v souladu s GDPR. Každé zpracování osobních údajů je prováděno pouze k předem
stanovenému účelu a na základě relevantního právního základu. Společnost při tom dbá na plnění
základních principů, kterými jsou zákonnost, korektnost, transparentnost, účelové omezení,
minimalizace údajů, přesnost, omezené uložení, integrita a důvěrnost a odpovědnost správce. Pravidla
pro zpracování osobních údajů jsou definována v interních směrnicích společnosti.
Každý občan (tzv. subjekt údajů) má právo na přístup k osobním údajům, které se ho týkají – má
právo si podat žádost o informaci, zda a v jakém rozsahu jsou zpracovávány jeho osobní údaje ve
Společnosti. Společnost mu poskytne kopie zpracování osobních údajů.
Každý subjekt údajů má dále právo na výmaz údajů, které poskytl Společnosti na základě souhlasu
se zpracováním osobních údajů, právo na opravu osobních údajů, které jsou o něm zpracovávány,
právo na námitku, tedy omezení zpracování údajů, které poskytl Společnosti na základě souhlasu
se zpracováním osobních údajů. Výše popsaná práva jsou vyřizována na písemnou žádost subjektu
údajů a proti ověření předaných identifikačních dat, aby nemohlo dojít k zpřístupnění údajů jiné
osoby. Uvedenou žádost je možno podat v provozovně společnosti na adrese Dělnická 12, 170 00
Praha 7, nebo ji zaslat poštou doporučeně.
Pokud má subjekt údajů podezření, že s jeho osobními údaji není nakládáno v souladu s platnou
legislativou, má právo na tuto skutečnost upozornit zástupce společnosti na výše uvedené adrese.
Pokud nedojde ani pak k nápravě, je subjekt údajů oprávněn podat stížnost k dozorovému orgánu,
kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.
Ing. Michal Hošek
Jednatel společnosti